Factori ce pot influenta durata ciclul menstrual

ciclu menstrual

Ciclul menstrual este procesul care pregateste uterul femeii pentru sarcina in fiecare luna, prin dezvoltarea de gameti de sex feminin si o serie de modificari fiziologice. Prima menstruatie, de asemenea, cunoscuta sub numele de menarha, este ziua in care are loc prima sangerare vaginala cu origine menstruala la o femeie, si este semnul ca organismul este deja fertil. Prima sangerare menstruala la femei are loc in timpul pubertatii si este considera ca fiind eveniment central al acestei perioade.

In timpul ciclului menstrual mucoasa ingrosata a uterului si sangele in exces sunt indepartate prin canalul vaginal. Perioadele de ciclu sunt diferite de la o femeie la alta ca si numar de zile, pot fi foarte abundente, moderate sau abundente.

Desi la cele mai multe femei perioadele de ciclu menstrual au o durata de trei pana la cinci zile, este normal ca acesta sa se manifeste intre 2-7 zile. Pe parcursul primilor cativa ani dupa inceperea menstruatiei, sunt comune ciclurile mai lungi. Cu varsta, ciclul unei femei tinde sa se scurteze si sa devina mai regulat. In perioada ciclului menstrual femeile pot avea probleme diferite, inclusiv dureri, sangerari abundente s.a.m.d..

Durata ciclului menstrual se afla in atentia specialistilor. In cadrul unor cercetari s-a putut constata ca expunerea la extracte obtinute din transpiratia barbatului sau a femeilor poate sa influenteze ciclul menstrual al femeilor. Exista numeroase dovezi in acest sens.

Studiile au aratat ca femeile care petrec mult timp cu barbatii, tind sa aiba un numar mai mare de cicluri normale. Alte cercetari au evidentiat faptul ca relatiile sexuale saptamanale pot sa influenteze sistemul endocrin al femeilor. Cercetatorii s-au intrebat daca mecanismul implicat nu este un semnal chimic din partea barbatului, asa cum se intampla la animale si au intreprins studii pentru a demonstra acest lucru.

Ai pareri despre produs?

Mesajul tău*

Nume*